Veelgestelde vragen

Abonnement

Wat kost een abonnement op Physios?

Een abonnement op Physios kost € 199,00 per jaar (€182,57 excl. BTW). 

Abonnementstarieven op basis van het tarief voor 2019.

Wat houdt een abonnement op Physios in?

Een abonnement op Physios biedt u het volgende:
• 4x het nascholingstijdschrift;
• onbeperkt toegang tot de besloten website;
• 4 online kennistoetsen, geaccrediteerd voor in totaal 16 nascholingspunten of kwaliteitsuren door het KNGF en het Kwaliteitskeurmerk fysiotherapie voor het register 'Algemeen Fysiotherapeut';
• het volledige tijdschrift op de tablet of smartphone.

Kan een abonnement op Physios op ieder gewenst moment ingaan?

Jazeker. Na aanmelding ontvangt u een factuur voor 4 afleveringen. U krijgt gedurende 12 maanden toegang tot het besloten deel van de Physios website. U kunt gedurende deze periode 4 kennistoetsen maken (elk geaccrediteerd voor 4 nascholingspunten).

Is een abonnement op Physios duur?

Physios is niet alleen een tijdschrift, maar een compleet nascholingsinstrument. Nog geen € 12,50 per accreditatiepunt is in zijn algemeenheid veel goedkoper dan punten van nascholingsbijeenkomsten. Ook wordt Physios op geen enkele wijze inhoudelijk gesponsord door de industrie en zijn er geen inkomsten uit de verkoop van advertenties.

Kan ik voor alle fysiotherapeuten in mijn praktijk/instelling een praktijkabonnement op Physios nemen? Is dat voordeliger?

Dat kan zeker. Physios biedt de combinatie van persoonlijke toegang voor nascholing en een gezamenlijke korting op basis van onderstaande kortingstabel. Deelnemers krijgen individuele toegang, kunnen kennistoetsen maken én krijgen ieder kwartaal het tijdschrift Physios toegestuurd.

Kortingen voor praktijkabonnementen
3-4 abonnees: 5% korting
5-10 abonnees: 10% korting
11-25 abonnees: 15% korting
meer dan 25 abonnees: 20% korting

U kunt een praktijkbonnement nemen door het aanmeldformulier in te vullen en aan ons te sturen.

Ik woon in het buitenland en wil het nascholingstijdschrift Physios ontvangen. Wat kost dit?

Voor Nederlandstalige fysiotherapeuten in het buitenland is Physios bijzonder geschikt. U betaalt dezelfde abonnementsprijs als Nederlandse abonnees. Wij berekenen u wel de extra verzendkosten door: per jaar € 42,50 per jaar in Europa en € 57,50 buiten Europa.

Mijn partner is ook fysiotherapeut. Wij hoeven maar één tijdschrift te ontvangen. Is dat goedkoper?

Physios is een individuele nascholingsformule. De punten die worden verstrekt voor de kennistoetsen en het gebruik van de website, zijn puur individueel. De werkelijke kosten voor Physios zitten in de totstandkoming van webfunctionaliteit en tijdschriftinhoud en niet zozeer in de druk en verzendkosten van een tijdschrift. Wij geven in dit scenario dus geen korting.

Accreditatie

Voor hoeveel punten is Physios geaccrediteerd?

Physios is voor 16 punten of kwaliteitsuren per jaar (4 punten of uren per editie/toets) geaccrediteerd door het KNGF en het Kwaliteitskeurmerk fysiotherapie, voor het register 'Algemeen Fysiotherapeut'.

Geldt deze accreditatie alleen voor het register Algemeen Fysiotherapeut?

Ja, deze accreditatie geldt alleen voor dit register.

Als ik een editie succesvol heb afgerond, hoe ontvang ik dan het certificaat?

Na het succesvol afronden van een editie vindt u uw certificaat terug in Mijn Dossier, het persoonlijk onderdeel van de website waarin u zelf uw gegevens beheert. Indien gewenst kunt u uw certificaat hier downloaden.

Hoe vaak worden de resultaten aan het KNGF doorgegeven?

De resultaten van de kennistoetsen worden door Prelum Uitgevers éénmaal per maand doorgegeven aan het KNGF voor de verwerking in het persoonlijk nascholingsdossier. Hiervoor is het noodzakelijk dat u op het aanmeldingsformulier uw KNGF-nummer en geboortedatum opgeeft.

Mijn punten ontbreken in het register. Wat te doen?

Het kan zijn dat u de toets nog maar kort geleden heeft gemaakt en de punten nog moeten worden doorgegeven aan het KNGF. Dit doen wij éénmaal per maand. Het kan ook zijn dat wij niet over alle noodzakelijke gegevens van u beschikken (zoals uw geboortedatum, KNGF-nummer of adresgegevens), zodat het KNGF uw punten niet registreert. Geeft u ons zo spoedig mogelijk uw gegevens door.

Toetsing

Ik ben tussentijds gestopt met mijn kennistoets. Kan ik deze weer beginnen waar ik ben geëindigd?

Ja, dit is mogelijk, mits u de toets binnen de accreditatieperiode afrondt. De einddatum van een toets vindt u altijd terug in Mijn Dossier.

Het lukte mij in eerste instantie niet om de gevraagde 70% van de vragen juist te beantwoorden. Kan ik een nieuwe poging wagen?

Ja, dat kan. U heeft in totaal 3 pogingen.

Hoeveel artikelen moet ik minstens maken om een editie te kunnen insturen?

U dient minstens 4 artikelen te hebben afgerond en minimaal een percentage van 70% goede antwoorden te hebben behaald om een editie te kunnen insturen en 4 KNGF-punten te verdienen.

Kan ik meer of minder KNGF-punten halen dan 4 per aflevering?

Nee, dit is niet mogelijk: 4 punten is het minimum, maar ook het maximum.

Hoe anoniem is mijn deelname aan de kennistoetsen?

Gegevens over individuele deelnames en scores worden op geen enkele wijze aan derden vertrekt.

Onafhankelijkheid

Is Physios echt onafhankelijk van enige beïnvloeding vanuit de industrie?

Redactie en uitgever garanderen volledige redactionele onafhankelijkheid. Geen van de onderdelen van de site of het tijdschrift wordt gesponsord. In het tijdschrift worden geen advertenties opgenomen.

Betalen en opzeggen

Kan ik ook een ander factuuradres opgeven, bijvoorbeeld van mijn werkgever?

Dit is zeker mogelijk. Dit kunt u opgeven tijdens het abonneren, maar ook naderhand via ons contactformulier.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Het abonnement wordt automatisch verlengd. Voor Physios geldt een minimale abonnementsduur van 5 edities, daarna hanteren wij een opzegtermijn van drie maanden. Stuur de schriftelijke opzegging naar klantenservice@physios.nl of naar:

Prelum | Medische media en nascholing
t.a.v. Klantenservice Physios
Postbus 545
3990 GH Houten

NB: u ontvangt te allen tijde een bevestiging van uw opzegging per post of e-mail. Wanneer u na 2 weken nog niets hebt ontvangen, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Opzeggingen kunnen niet telefonisch worden verwerkt dus een schriftelijke aanvulling zal altijd worden gevraagd.

Overige

Ik verhuis binnenkort. Aan wie geef ik mijn adreswijziging door?

Indien u bent ingelogd kunt u deze gegevens zelf aanpassen in Mijn Dossier. Ook kunt u ons een bericht sturen via het contactformulier.

Verstuurt Physios een e-mailnieuwsbrief?

Physios verstuurt enkele malen per jaar een informerende e-mailnieuwsbrief. Als abonnee kunt u in uw dossier aangeven of u deze wilt ontvangen.

Hoe kan ik een artikel of artikelidee aan de redactie van Physios voorleggen?

Over het algemeen worden auteurs uitgenodigd voor publicatie in Physios. Bijdragen op eigen initiatief zijn echter zeer welkom. In verband met planning en thema's van volgende nummers verdient het aanbeveling eerst contact op te nemen met de redactie.

Mijn vraag staat er niet bij. Wat te doen?

Neem dan even contact met ons op.